Strandkungens 

 kennel

               Strandkungens Cinzia

 Bästa egenskaper: Snäll, social, positiv till att lära, lättlärd, stark egen vilja, kelgris

Sämsta egenskaper: Inget samvete i stundens ingivelse

Bästa belöning: Mattes hemkokta levergodis, köttbulle. Alla köttbullar duger.

Tränar: Vett och hyfs, spår, agility, rallylydnad, specialsök, terapihundsträning, klickertränar.

Tävlar: Utställning, agility, rallylydnad

Titel: Lillstumpa, Mördare, Storbuse, Houdinia, Miss Runaway, DKUCH, NUCH, diplomerad Terapihund

Arbete: Terapihund

Motto: Tre bus varje dag förgyller livet tills matte/någon upptäcker det

 

Cinzia föddes den 29 januari 2009 och är en alldeles fantastiskt underbar liten (57-58 cm) dam. Hon är vit med en enorm, långhårig päls, precis som pappa Akhiro. Pälsen gör att man vid en första anblick tror att hon är större än vad hon är.  Utseendemässigt är  hon en härlig mix av mamma Arwen och pappa Akhiro.

 Cinzia tycker att det ska hända roliga saker mellan vilopauserna och att vilopauserna ska vara korta.

Roliga saker kan vara att undersöka innehållet i en flyttkartong som står på en hylla. Då klättrar/hoppar man upp på hyllan och tuggar sönder så mycket på ett hörn på kartongen som behövs för att få ut innehållet och sprida det över huset.      

Kryddburkar ska tömmas, kryddburkar öppnas, kylskåp undersökas, o s v.

 En annan rolig sak är att jaga hönsen. Detta lärde morfar Hoss sin dotter-dotter. Cinzia i sin tur lärde pappa Akhiro tekniken när han var på besök... Själv är hon så duktig på detta att hon av somliga i familjen kallas för Mördaren.  Hon lystrar även till detta namn.

Allt som finns framme, på golv, på bänkar, på bord, på hyllor, är OK att ta för sig av. Det är också roligt att tömma väskor. Först öppnar man blixtlåset, sedan plockar man ur allt ur väskan. Kanske finns det något spännande att leka med?

Om matte råkar ha stängt in det lilla monstret i buren så måste det ju vara för att man ska försöka att ta sig ut. Ett av Cinzias smeknamn är Houdinia...

Numera när hon är en mogen dam har värsta buset mattas av och istället har hon tränat upp Darling i denna ädla konst.

Cinzia  är otroligt lättlärd och lättränad, nyfiken som få. Pigg och glad, öppen och social, charmar sin omgivning. Betraktar ibland hundar utanför flocken med viss skepsis när hon inte har stöd av flocken. Är därför ofta med som ensam hund när saker och ting ska uträttas eller det ska tränas.  

 

Cinzia har mycket motor och ett  stort föremålsintresse vilket  används i träningen. Om Arwen har haft mycket energi är det ingenting mot vad denna lilla skönhet besitter. Detta är inte en hund som skulle fungera enbart som sällskapshund, hon behöver arbeta. Har dock lugnat ner sig en smula.

Är utbildad Terapihund och fungerar utmärkt i denna roll. Hon älskar att vara på äldreboende och interagera med de boende, eller att krypa upp i sängen och bara ligga där hos någon som är svårt sjuk.  Hon verkar spontant  förstå vad som krävs i de olika situationerna och detta kommer helt klart att vara hennes framtida arbetsuppgift.

Mamma till G- och H-kullen!

DKUCH, NUCH, dipl Therapydog,

född/born 2009 01 29

e.Akhiro vom Altvilstal

u. Arwen

DKUCH, NOUCH

7x CAC i Sverige, 25-30 ck, dipl Therapy Dog

HD A/A, ED 0/0,

MDR1 +/+, DM N/N