Strandkungens 

 kennel

Arwen

 Arwen gick ver Regnbågsbron i augusti 2014. Arwen crossed the Raonbow Bridge in August 2014. RIP my dearest friend!

Bästa egenskaper: Snäll, positiv till att lära, lättlärd, stark egen vilja, kelgris

Sämsta egenskaper: Disträ och tankspridd

Bästa belöning: Pipleksak som sedan byts mot köttbulle. Alla köttbullar duger.

Tränar: Lydnad, spår, rallylydnad och agility, klickertränad

Tävlar: utställning, lydnad, agility, rallylydnad 

Titel: NOUCH, SEUCH, 1:e musjägare och ordningsvakt

Motto: Ordning och reda, bus på fredag

 

Arwen är husets och flockens buse, numera med viss värdighet. En mycket kreativ dam som kan hitta på precis vad som helst. Att skruva av korken på flaskor var under ungdomens dagar en favorit, oavsett om flaskan var tom eller inte, eller vad den innehöll. Öppna burkar är hon också väldigt bra på, i synnerhet husses jordnötsburk. Arwen har lärt lillasyster Bambi hur man sätter nytt rekord i att strimla ett mjölkpaket i så många bitar som möjligt. Tillsammans med brorsan Aragon har hon en hel del bus på sitt samvete. 

Pappa Hoss har lärt sin prinsessa hur man omärkligt smiter iväg efter någon spännande lukt, och denna kunskap överför nu Arwen till Bambi.

Stjäl gärna ägg från hönsen. Man ser när hon kommer med dem munnen som är stängd men lite ”utspänd”. Säger man då loss så lägger hon ned ett oskadat ägg på marken.

Älskar även hon att träna agility, far fram som en stormvind om matte orkar hålla samma tempo. Tycker att lydnad är döhäftigt sedan vi börjat med nytt belöningssystem med enbart positiv förstärkning. Tack Meta! Dock är inte tävlingsresultaten lika bra som träningarna...

Utställningar är toppen, showar i ringen som sin mamma. Om hon gillar domaren, gillar hon inte domaren är det med nöd och näppe domaren får ta i henne.

Arwens signum har blivit "Arwen-skutten", jämfotahoppen i ringen, 1,5 m rakt upp i luften, perfekt om man vill pussa matte på munnen. Matte har fått be om ursäkt för sin överglada hund fler än en gång. Troligen är Arwen den gladaste championtiken som visas på utställningar. 

Trots "Arwen-skutt" vann hon championklassen på World Dog Show 2008 och var en av tre tikar som fick tävla om titeln World Winner -08.

Arwen är en otroligt smart dam med mycket stark personlighet, väldigt språkbegåvad och har en bestämd uppfattning om vilka människor hon tycker om respektive klarar sig utan.

Är assistent på mattes hundkurser och är den som får uppdraget att se till att det är lugnt i grupperna med unghundar. En blick, hög svansföring, en tass på manken, ett stilla och knappt hörbart morr och vips så sitter de unga slynglarna som ljus. Är också mycket tacksam att visa alla moment i lydnad, rally och agility med.

 

 

 

Vice World Winner 2008

Titel: NUCH SUCH 

Född/born: 2005 04 14

e. SUCH Hoss

u. SUCH Fleet Wood Mac´s Cariña

Egen uppfödning/Strandkungen´s breeding

3 x BOB, 5 x BOS, 17 x ck/excellent

61cm/32kg

Mentalbeskriven/mentally described 

MDR1 +/+, DM N/-