Strandkungens 

 kennel

Fleet Wood Mac's Cariña

 Vår älskade Cariña finns inte längre med oss, hon vilar under det stora äppelträdet bredvid Hoss. Dock lever hon kvar i Arwen, Cinzia, Darling, Bambi och lille Mini.

Fleet Wood Mac´s Cariña

Titel: SEUCH

född/born 2004 02 03

e. SUCH Barec von der Hohensyburg

u. Wilma

uppfödare/breeder: Fleet Wood Mac´s kennel

1 x BOB + 2 x CAC

Mentalbeskriven/ Mentally described

60 cm/30 kg

långhårig/long coated

 

Bästa egenskaper: Alltid positiv och villig att göra sitt bästa, lättlärd

Sämsta egenskaper: Vet inte, hon är den optimala hunden

Bästa belöning: Köttbullar. Icas duger, Mamma Scans är bäst och Euroshoppers är mycket tveksamma.

Tränar: agility, lydnad, spår och rallylydnad 

Tävlar: agility, rallylydnad

Titel: Svensk Utställningschampion, Klubbmästare Vita Herdehundklubben i Lydnad 2011, 2:e musjägare, 1:e assistent på mattes hundkurser

Motto: Alltid redo att göra rätt

 

Cariña är vår lady. Kom till oss 9 veckor ung och blev en virvelvind i våra liv, i synnerhet i Hoss liv.

Började tidigare morgonen med att gå fodringsrond bland hästar och höns och avslutar kvällen med att gå nattrond. Numera låter hon de yngre damerna sköta ronden och ligger kvar i sängen istället. Skulle aldrig hitta på något som hon inte får bara för att ingen människa är närvarande. Kan äcklas av stinkande lukter och vill absolut inte smutsa ner sig när hon är badad och fin. Kan bokstavligt talat rynka på nosen om hon måste gå där det är smutsigt och lerigt.

Älskar att träna och tävla i agility, och tog på sin första tävling pinne i hoppklass 1. Har placerat sig på inofficiell tävling och träningstävlingar Vägrar att starta sittande om det inte är torrt underlag, ”sätt dig själv om du tycker att det är trevligt att sitta i leran”.

Tycker mycket om att träna lydnad också, man får ju köttbulle då. Rallylydnad är kanske ännu roligare, för då får man ju beröm hela tiden, inte bara när allt är klart.

Är urduktig på spår, synnerligen noggrann och effektiv.

Utställningar är en annan favoritplats. Showar gärna för domaren, gillar att visa upp sig. Om hon misstänker att domaren eventuellt har godis i en ficka drar hon sig inte för att gå fram och puffa på den fickan.

Blev på sin första och enda lydnadstävling Klubbmästare i Vita herdehundklubben. Hade då gått igenom momenten vid två tillfällen veckan innan och gjorde under tävlingen inga stora misstag.

Är otroligt allround och är förste assistent på mattes hundkurser.